ESTÜ'den Haberler

2022 yılı için 50,000 yolcu sayısı

2022 yılı için 50,000 yolcu sayısı

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, 21 Temmuz 2022 Belçika uçuşu ile bu yıl içerisinde hizmet verdiği yolcu sayısı olarak   50,000 yolcu sınırını geçmiş bulunmaktadır. Aynı yolcu sayısı sınırı 2021'de 10 Ağustos'ta, covid-19 öncesi 2019 yılında ise 5 Ağustos'ta geçilmiştir.

Öte yandan özellikle Haziran ayından itibaren yoğunlaşan uçuşlar ile havalimanımıza yolcu talebinde önceki yıllara göre kayda değer artış gözlenmektedir. Buna göre 2022'nin ilk altı aylık toplam yolcu sayısı, covid-19 öncesi 2019 yılının aynı dönemine göre %10; 2021 yılının aynı dönemine göre ise %93 oranında artış göstermiştir. Bu rakamlar, 2021 sonunda tamamen covid-19 öncesi seviyeye dönmüş olan Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinin, 2022'de de yoğun talep doğrultusunda artmaya devam ettiği şeklinde değerlendirilebilir.

Havalimanımız, Temmuz ve Ağustos ayları itibari ile  Brüksel, Lyon ve Ostend şehirleri ile Eskişehir arasında direkt, ilaveten bu şehirlerden diğer uçuş noktalarına bağlantılı uçuş imkanı sağlamaktadır.

Havalimanımızda tarifeli ve tur operatörü koordinasyonunda   Corendon, SunExpress, TUI ve Türk Hava Yolları tarafından uçuşlar icra edilmektedir. Tüm bu ticari faaliyetlerinin yanı sıra havalimanımızda Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Pilotaj bölümünün uçuş eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilmekte olup 2022'nin ilk altı ayı içerisinde toplam 1884 eğitim uçuşu icra edilmiştir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Hasan Polatkan Havalimanı, bilindiği kadarıyla bir üniversitenin sahibi olduğu ve hem terminal hem de havalimanının üniversite tarafından işletildiği tek uluslararası havalimanı olma özelliği taşımaktadır.

Bu vesile ile yolcularımıza, sefer düzenleyen havayollarımıza ve havalimanımızda özveri ile görev yapan üniversitemizin ve diğer tüm paydaş kurumların personeline teşekkür eder emniyetli, güvenli ve sağlıklı uçuşlar dileriz.

İlk altı ay için yolcu sayıları