ESTÜ'den Haberler

Deprem Arama Kurtarma Faaliyetlerine Destek

Deprem Arama Kurtarma Faaliyetlerine Destek

Eskişehir Teknik Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi ekip üyeleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illeri de etkileyen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Eskişehir Valiliği, Eskişehir AFAD İl Müdürlüğü ile yapmış olduğu koordinasyon kapsamında depremin meydana geldiği illerden Adana’ya hareket etti.
Hasan Polatkan Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi Müdürü İbrahim MERGEN ve ekip arkadaşları Hakan ÇİTİL, Sinan ŞEN, Burak SAZAK, Mustafa TÜRKDOĞAN, Mesut İLHAN ve Ertuğrul ERGAN ile Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muammer TÜN, Araş. Grv. Sunay MUTLU ve Yasin KARADAYI arama kurtarma çalışmalarına gönüllü destek sağlamaktadır.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan tüm görevli ve gönüllülere kolaylıklar diliyoruz.